Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@10:17:47 GMT

در شب لیله‌الرغائب از خدا چه بخواهیم؟

تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۹۲۱۲۳

در شب لیله‌الرغائب از خدا چه بخواهیم؟

ایسنا/چهارمحال و بختیاری دبیر کانون‌های خدمت رضوی چهارمحال و بختیاری گفت: اولین شب جمعه ماه رجب به عنوان شب لیله‌الرغایب شناخته می‌شود و لازم است همه افراد شب رغبت‌ها یا شب لیله‌الرغایب را دریابند، زیرا انسان باید در این فرصت ارزشمند قیام کند که اولین قیام نیز قیام علیه نفس خود است.

محمد ابراهیم حجت‌پناه در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص شب لیله‌الرغایب، اظهار کرد: اولین شب جمعه ماه رجب به عنوان شب لیله‌الرغایب شناخته می‌شود، در حقیقت ماه رجب به عنوان ماه ریزش گناهان شناخته می‌شود و ریزش گناهان در این ماه آغاز شده، در ماه شعبان نیز شاخ‌های درخت طوبی بر کره زمین گسترده و زمین به نمادی از بهشت تبدیل می‌شود و پس از آن مومنان با آمادگی که در این دوماه کسب کرده‌اند به ماه رمضان و مهمانی خداوند وارد می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دبیر کانون‌های خدمت رضوی چهارمحال و بختیاری افزود: بنابراین اولین مرحله ریزش گناهان انسان از اولین شب جمعه ماه رجب آغاز می‌شود تا زمانی که به شب‌های قدر در ماه رمضان می‌رسد و در این شب‌ها فرد مومن می‌تواند به پرواز درآمده و با فرشتگان و ملائک هم‌نشین شود.

وی ادامه داد: شب لیله‌الرغایب به شب آرزوها تعبیر می‌شود که از لحاظ لغتی نیز صحیح است، اما لازم است به تذکری که از سوی علامه جوادی آملی بیان شده است، اشاره شود مبنی بر اینکه رغایب را به معنی رغبت‌ها مورد توجه قرار دهید، گاهی مشاهده می‌شود انسان‌ها از سرمایه و فرصتی که در اختیار دارند، به‌صورت صحیح استفاده نمی‌کنند و ارزش حقیقی آن را درک نمی‌کنند درخصوص لیله‌الرغایب نیز زمانیکه گفته می‌شود انسان‌ها روی رغبت‌های خود تمرکز کند، به همین معناست یعنی سطح خواسته خود را در حد یک آرزو پایین نیاورند، بلکه به رغبت‌های تعالی توجه داشته باشند و سر را از زمین بلند کرده و به آسمان نگاه کنند یعنی آسمانی بیاندیشند و رغبت‌های خود را از جنس آسمان قرار دهند.

حجت‌پناه عنوان کرد: لازم است همه افراد شب رغبت‌ها یا شب لیله‌الرغایب را دریابند زیرا انسان باید در این فرصت ارزشمند قیام کند که اولین قیام نیز قیام علیه نفس خود است قیام بعدی نیز موجب می‌شود قیام فرد علیه نفس خود او را قوی و کارآزموده کند و درنتیجه شخص برای وروود به کارزار قیام عیله انفاس شر آماده می‌شود.

دبیر کانون‌های خدمت رضوی چهارمحال و بختیاری با اشاره به ایام‌الله دهه فجر، اضافه کرد: امام خمینی (ره) نیز مردم را به قیام تشویق کرد درصورتی که به تعبیر قرآن این مردم می‌توانستند به زمین چسبیده باشند و سنگین شوند اما امام این مردم را سبک بال کرد و به پرواز درآورد و درنتیجه ملت ایران به درجه‌ای از بزرگی رسید که امروزه ملت ایران و انقلاب اسلامی در موقعیت ام‌القرای جهان اسلام  قرار گرفته است.

وی تصریح کرد: امام خمینی (ره) توانست افرادی که با سلاح مقابل مردم می‌ایستادند یعنی نیروی هوایی ایران را نیز با انقلاب خود همراه کند بنابراین امام خمینی (ره) ثابت کرد انسان قادر است سیری را آغاز کند که پایان این مسیر به مرحله‌ای وارد شود که چشم عالمیان خیره شود و تمامی معادلات را برهم زند.

حجت‌پناه یادآور شد: زمانی که گفته می‌شود شب رغبت‌ها یک فرصت ارزشمند است و به همین دلیل فرد باید نهایت استفاده را از آن داشته باشد یعنی آرزو و رغبت خود را میلیونی کند همچنین شخص می‌تواند آرزوهای بزرگ و بی‌نهایت از خداوند داشته باشد و خود را بزرگ بخواهد چرا که تمامی انسان‌ها در نزد خداوند دارای مراتب مختلف و درجات گوناگون هستند.

دبیر کانون‌های خدمت رضوی چهارمحال و بختیاری بیان کرد: بندگی خداوند رده سنی و جنسیت مشخصی ندارد و نیازمند سواد خاص نیست بلکه تمامی انسان‌ها در هر جایگاهی می‌توانند در شب رغبت‌ها از بزرگ‌ترین چیزهای موجود در عالم از خداوند طلب کنند اما اولین گام شروع کردن از خود انسان و قیام علیه نفس است.

وی افزود: شب لیله‌الرغایب دارای اعمالی است که این اعمال مرورکننده اتفاقات پیش‌رو یا خاطرات خوش گذشته هستند یعنی زمانی که شما در هر رکعت از ۱۲ رکعت نماز که به صورت دورکعتی خوانده می‌شود سوره قدر تکرار می‌شود یعنی خداوندا من درحال آماده‌سازی قله رفیع بندگی برای خود هستم و قصد دارم به یک جایگاه سلامت از بندگی دست پیدا کنم.

حجت‌پناه خاطرنشان کرد: انسان توانایی دستیابی به اوج بندگی را دارد اما فرد مومن مترقی و در اوج رغبت‌های بزرگ دارد و هم‌نشینی با خدا را از او درخواست می‌کند بنابراین در شب آروزها افراد رغبت‌های خود را مرور کنند و آن‌ها را بزرگ کنند که در این مسیر می‌توانند از بزرگان الگوبرداری کنند مانند شخصی که آرزوی خود را نزد پیامبر اسلام (ص) برد و از خداوند خواست که به او از هرچیزی بهترین چیز مانند بهترین مصلحت و تقدیر را عطا کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری منطقه چهارمحال و بختیاری لیلة الرغائب شب لیله الرغایب شب رغبت ها حجت پناه علیه نفس انسان ها ماه رجب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۹۲۱۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ملاصدرا و محبت کردن

خبرگزاری علم و فناوری آنا- آزاده پورحسینی؛ ملاصدرا یک فیلسوف ایرانی و انسان خردمندی بود. او می‌گفت محبت و مهربانی خیلی مهم است. ملاصدرا معتقد بود مهربانی به معنای رفتار ملایم و توجه به خواست دیگران است. او فکر می‌کرد که محبت و مهربانی دنیا را جای بهتری می‌کند. یک نمونه مهربانی این است که وقتی کسی غمگین و ناراحت بود، او را به گرمی در آغوش بگیرید یا بگذارید دوستان تان با اسباب بازی‌هایتان بازی کنند. مهربانی اصولاً به معنی کمک به دیگران در زمانی است  که به آن نیاز دارند. ملاصدرا معتقد بود که حتی کارهای کوچک محبت آمیز می‌تواند تأثیر زیادی بگذارد. به کار بردن کلماتی مانند «متشکرم» یا «لطفاً» می‌تواند افراد را خوشحال کند. وقتی کسی مهربان است همه او را دوست دارند،‌ بنابراین از دید بقیه مانند ابرقهرمانی با قلبی مهربان به نظر می‌رسید.

همه موجودات زنده مخلوق خداوند تبارک و تعالی هستند. بنابراین محبت را نباید تنها نسبت به انسان‌ها داشت. ازاین‌رو آبیاری گیاهان برای کمک به بزرگ شدن آنها یا غذا دادن به حیوانات نیز محبت‌آمیز است. به عقیده ملاصدرا وقتی مهربان باشید تمام جهان نیز با شما مهربان خواهند بود. با ابراز محبت به همه (بدون چشم‌داشت)،‌ تبدیل اخم به لبخند می‌توانید گام‌های بلندی را به سوی مهربانی بردارید. ملاصدرا معتقد بود که دنیا برای شاد بودن به مهربانی بیشتری از جانب انسان‌ها نیاز دارد. مهربانی حتماً به این معنی نیست که باید کارهای خیلی بزرگ بکنید، گوش دادن به صحبت دوستان تان زمانی که به شخصی نیاز دارند نیز مهربانی به حساب می‌آید. به عقیده ملاصدرا «مهربان بودن» همیشه کار درستی است. افکار و دیدگاه‌های ملاصدرا در مورد محبت و مهربانی همچنان بر مردم سراسر جهان تأثیر می‌گذارد. مهم این است که درس‌های ملاصدرا را به خاطر بسپاریم و هر روز تلاش کنیم به انسان بهتری تبدیل شویم.

ایستگاه فکر

آیا مهربانی فقط بین انسان‌ها است؟ یعنی فقط انسان‌ها باید با هم مهربان باشند؟

داستان کوتاه

روزی روزگاری دختر کوچک مهربانی بود به نام لیلی.

لیلی عاشق حیوانات بود و همیشه میان وعده‌هایش را با گربه‌ها و سگ‌های ولگرد تقسیم می‌کرد.

یک روز لیلی یک گنجشگ زخمی را پیدا کرد که در خیابان سرگردان بود، بنابراین او را به خانه برد و از او نگهداری کرد.

گنجشگ رفته رفته حالش بهتر شد. او با خوشحالی پرواز می‌کرد و روی شانه‌های لی لی می‌نشست تا قدردانی خودش را ابراز کند.  

لیلی اسم گنجشک را جوجو گذاشت و آنها بهترین دوستان هم شدند و هر روز با هم در پارک بازی می‌کردند.

یک شب طوفانی، جوجو ناپدید شد و لیلی دلش شکست. او همه جا را گشت و زیر باران شدید نامش را صدا زد.

بالاخره لیلی جوجو را زیر یک درخت در حالی دید که می‌لرزد. او را در آغوش گرفت و به خانه آورد تا کنار شومینه خشک شود. از آن روز به بعد، لیلی و جوجو جدایی ناپذیر بودند، همیشه مراقب یکدیگر بودند. لی لی گنجشکش را در قفس نمی کرد بلکه با محبت با او برخورد می‌کرد. دوستی آنها اهمیت محبت و مهربانی را نسبت به همه موجودات زنده به همه افراد محله آموخت. آنها همیشه با خوشی و شادی کنار هم زندگی کردند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ملاصدرا و محبت کردن
  • کشف جدید باستان‌شناسان: نگو حجر، بگو شجر!
  • عکس | سیل؛ طغیانی علیه طغیان انسان!
  • بازارگردانی به نفع یا به ضرر بورس؟
  • خداوند برای انسان‌ها رستگاری می‌خواهد
  • چگونه اضطراب را درمان کنیم؟
  • (ویدئو) پوست الکترونیکی که دقت لمس آن درست مانند پوست انسان است!
  • قدیمی ترین متن مبارزاتی امام خمینی و انتشار دست‌نوشته‌ رهبری در دفتر کتابخانه وزیری برای نخستین بار + عکس
  • امام صادق (ع) در پی کسب و حفظ قدرت با هر شرایطی نبود
  • (ویدیو) مغز انسان بزرگ‌تر می‌شود!