Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام محمد غلامی گفت: یکی از سه شب مهم سال، شب "لیلة‌الرغائب" است، یعنی بعد از شب قدر و شب نیمه شعبان، "لیلة‌الرغائب" جایگاه بسیار درخشانی دارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح‌قزوین؛ ماه رجب ایام بسیار پربرکتی است که رحمت خداوند در این ماه عزیز بیش از پیش شامل حال بندگان می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لیله الرغائب یکی از شب‌های پر فضلیت ماه رجب است که اصطلاحا به آن شب آرزوها می‌گویند تا بندگان بتوانند در دریای رحمت غفران این شب خواسته‌ها و آمال خود را با معبود خود درمیان بگذارند و بیش از پیش در ارتقاع ارتباط بنده با معبود بکوشند.

حجت‌الاسلام محمد غلامی درگفت‌وگو با خبرنگار فرهنگ‌وهنر صبح‌قزوین؛ درباره‌ی عظمت شب لیله الرغائب اظهار کرد: "لیله" به معنای شب و کلمهٔ "رغائب" جمع کلمه "رغیبه" به معنای چیزی است که مورد رغبت، میل و عطا و بخشش فراوان است.

وی افزود: بنابراین "لیله الرغائب" در دو معنای، شبی که میل و توجه به آن بسیار بوده و شبی که در آن عطا و بخشش خدا بسیار است، ترجمه شود که با توجه به روایتی که در فضیلت این شب نقل شده هر دو معنا صحیح است.

کارشناس مذهبی اذعان کرد: به نقل از پیامبر(ص) در کتاب اقبال الاعمال سید بن طاووس درباره‌ی جایگاه این شب و اعمال آن اشاره شده که" این شب را ملائکه، لیلة الرغائب نامیدند.

وی ادامه داد: زمانی که یک‌سوم از شب لیله الرغائب بگذرد، فرشته‌ای در آسمان و زمین باقی نمی‌ماند، مگر اینکه در کعبه و حوالی آن جمع می‌شوند. خداوند به فرشتگان می‌گوید هرچه می‌خواهید درخواست کنید. فرشتگان گویند درخواست ما بخششِ فرد روزه‌دارِ ماه رجب است، خداوند پاسخ می‌دهد: آن را انجام دادم."

غلامی درباره‌ی فضلیت "لیله الرغائب" عنوان کرد: یکی از سه شب مهم سال، شب "لیلة‌الرغائب" است، یعنی بعد از شب قدر و شب نیمه شعبان، "لیلة‌الرغائب" جایگاه بسیار درخشانی دارد.

نماز "لیلةالرغائب" مقدمه‌ای برای تجهد و شب زنده‌داری است

این کارشناس مسائل مذهبی عنوان کرد: "لیله الرغائب" همان شبی است که پیامبر(ص) درباره آن فرمودند: "در آسمان‌ها جنبش و خروش خاصی است و فرشتگان الهی به دعا و مناجات مشغول می‌شوند."

وی افزود: شب "لیله الرغائب" از نظر شیعه یکی از شب‌هایی است که نزد خداوند از فضیلت خاصی برخوردار است و در روایات اهل بیت(ع) بر پاسداشت آن شب تأکید زیادی شده است.

غلامی بیان کرد: رجب ماه امیرالمؤمنین(ع)، شعبان ماه رسول اکرم(ص) و رمضان ماه خداست، پس دروازه بندگی خدا از امام علی(ع) به رسول اکرم(ص) و از رسول اکرم(ص) به خدا منتهی می‌شود.

وی درباره‌ی اعمال شب "لیلة الرغائب" تصریح کرد: در روایت "لیلة الرغائب" آمده، اولین پنج‌شنبه ماه رجب روزه گرفته و در شب جمعه، بین نماز مغرب و عشاء دوازده رکعت نماز اقامه شود که هر دو رکعت به یک سلام ختم می‌شود.

این کارشناس حوزوی ادامه داد: در هر رکعت از نماز شب لیله الرغائب یک مرتبه سوره حمد، سه مرتبه سوره قدر و دوازده مرتبه سوره توحید خوانده و پس از اتمام دوازده رکعت، هفتاد بار ذکر " اَللهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحمّدٍ النَّبّیِّ الاُمِّیِّ وَ عَلَی آلِهِ"گفته می‌شود.

وی گفت: پس از ذکر، در سجده 70 بار ذکر "سُبّوحٌ قُدّوسٌ رَبُّ المَلائِکَةِ وَ الّروحِ" و پس از سجده، هفتاد بار ذکر "رَبِّ اغْفِرْ وَ ارْحَمْ وَ تَجاوَزْ عَمّا تَعْلَمْ اِنَّکَ اَنْتَ الْعَلِیُّ الْاَعْظَم" گفته می‌شود.

غلامی اعلام کرد: در ادامه نمازگزار باید دوباره به سجده برود و هفتاد مرتبه ذکر « سُبّوحٌ قُدّوس رَبُّ الْمَلائِکَةِ وَ الرّوحِ» بگوید و سپس می‌تواند حاجت خود را از خداوند بخواهد.

وی در پایان تصریح کرد: نماز "لیلةالرغائب" مقدمه‌ای برای تجهد و شب زنده‌داری است. ماه رجب، ماه خدا و ماه امیرالمؤمنین (ع) نامیده شده و در واقع حکمت اینکه خداوند ماه رجب، ماه شعبان و ماه رمضان را کنار هم قرار داده این است که این سه ماه برای رسیدن انسان به خداست که مراتب درجات کمال در ماه رمضان را درک ‌کنند.


انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: لیله الرغائب لیلة الرغائب درباره ی ماه رجب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۶۰۵۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خانواده‌ها فرزندان خود را با معارف الهی آشنا کنند

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله سید مهدی میرباقری شاهرودی در یادواره شهدای روحانی شاهرود که بعد از ظهر شنبه در مدرسه قلعه برگزار شد، ضمن اشاره به اهمیت کسب معارف الهی، تاکید کرد: شناخت خدا موجب سعادت بندگان می‌شود.

وی خطاب به دستگاه‌های فرهنگی و مبلغان دینی و علما و طلاب، تاکید کرد: هر کس که دل مؤمنی را از شبهات پاک کند از هزار عابد شیعه و مؤمن بالاتر قرار خواهد گرفت.

منتخب مردم استان سمنان در مجلس خبرگان آتی با بیان اینکه خداوند تمام بنده‌های خود را آفریده تا خدایشان را بشناسند و به عظمت آن واقف شوند، تاکید کرد: علما در شناساندن اهمیت عبادت و عبودیت نقش مهمی دارند.

میرباقری شاهرودی با اشاره به رسالت خانواده‌ها در قبال فرزندان خود، گفت: خانواده‌ها فرزندان خود را با معارف الهی آشنا و اهمیت عبادت را برایشان تبیین کنند.

وی با بیان اینکه برترین راه در عالم راه بندگی و معرفت الهی است، تاکید کرد: سرچشمه و منشأ و آن نقشه راه رسیدن به معارف الهی همانا پیامبران (ص) محسوب می‌شوند.

عضو خبرگان رهبری از استان البرز همچنین با بیان اینکه مقام بندگی خداوند بسیار بزرگ است، گفت: آغاز راه معرفت پیامبر (ص) و ائمه اطهار (ع) هستند.

کد خبر 6096675

دیگر خبرها

  • حضرت ابراهیم یک پیامبر ویژه است
  • بخشش حکم قصاص پس از ۲۳ سال
  • یک آموزگار هدایای دریافتی روز معلم را به کودکان سرطانی اهدا کرد
  • مساله حجاب، دستور الهی است
  • خداوند برای انسان‌ها رستگاری می‌خواهد
  • زلنسکی: پرچم اوکراین بر شانه خداوند است!
  • چگونه اضطراب را درمان کنیم؟
  • پیکر شهید «جلال اعتماد» در قروه تشییع شد
  • خانواده‌ها فرزندان خود را با معارف الهی آشنا کنند
  • هر کسی لیاقت شغل بزرگ و مقدس معلمی را ندارد